syrena alrmu żre prąd? - jak ją wyłączyć?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Zamieszczone przez Paulina
    Jesli nie byloby to w dlugi weekend to date juz sobie jakas tam ustalimy inna i tez bedzie.
    no tak, ale data dla ewentualnych chetnych to jednak jedna z najistotniejszych spraw...
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Jak w tytule :szeroki_usmiech
    Elektryk stwierdził, że na postoju w kablach do syreny alarmu płynie prąd. A że namiętnie poszukuje złodzieja pradu w moim aucie to i pytam. W innym moim wątku ktoś napisał, ze jak padnie bateria w syrenie to ona żre prąd z aku :shock: Byłoby to mocno dziwne ale kto wie...

Do samochodu dostałem takie dwie "kości" płaskie czarne (troche jak oprawka do kluczyka ale bez grotu) zakończone "wtyczka", z napisem META SYSTEM. - taki sam jak na syrenie. Czy to czasem nie jest wyłącznik syreny? Bo "gniazdko" dla tej kości w aucie znalazłem :szeroki_usmiech .
    Jesli tak to jak to wyłączyć? wystarczy włożyć? zostawić czy wyjąć?
    Auto kupiłem w komisie a tam nie banglali osochodzi...

Moze ktoś mnie łaskawie oświeci?

[ Dodano: Sro 17 Sty, 07 07:49 ]
    niekt nic nie wie? podrzucam temat do góry bo mi zależy :wink: :szeroki_usmiech
    20v

Komentarz

• Witek1952
      Ambiente
      • 2007
      • 196

W syrenie również jest akumulator o trwałości max.5 lat.Pisalem już o tym.Nie ma w tym nic dziwnego bo obydwa akumulatory są połączone rownolegle i prąd płynie z tego o wyższym napięciu do tego padniętego o niższym.Przerabiałem to w swoim aucie i zmieniłem wreszcie na syrenkę bez akumulatorka.Jak chcesz odłączyć to przetnij przewód łączący syrenkę z masą i wyłącz ją kluczykiem.Jeżeli nie masz kluczyka to sie nie przejmuj się po jakimś czasie zamilknie sama.
      Witek

Komentarz

• aciu
        Rider
        • 2005
        • 685

Zamieszczone przez Witek1952
        Jak chcesz odłączyć to przetnij przewód łączący syrenkę z masą i wyłącz ją kluczykiem.Jeżeli nie masz kluczyka to sie nie przejmuj się po jakimś czasie zamilknie sama.
        Rozwiązanie hmm.. ciekawe, pytanie czy po takim zabiegu syrena nadal będzie funkcjonować :?:

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez aciu
          Rozwiązanie hmm.. ciekawe, pytanie czy po takim zabiegu syrena nadal będzie funkcjonować
          no jesli ja odetniesz to chyba nie bardzo - ale moge sie mylic :diabelski_usmiech
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Wyłączenie syreny samym kluczykiem eliminuje jedynie jej działanie dźwiękowe. Aby odciąć ją od napiecia instalacji samochodu nie obejdzie się bez odcięcia wszystkich przewodów. Odcięcie jednego będzie powodowało jej wyzwolenie.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• aciu
              Rider
              • 2005
              • 685

-Piotr-, nigdy się w to nie bawiłem nie było potrzeby A gdyby otworzyć syrenkę i odłączyć przewód od akku. Może będzie działać, bez niego i pożeranie prądu się zakończy :?:

Komentarz

• -Piotr-
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1018
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

aciu myślę, że chyba zaganiamy się w kozi róg z tym tematem. Proponuję jednak kupić nową syrenę przykładowo
                taką. Wtedy mniej popsujemy, niż więcej naprawimy.
                O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• aciu
                  Rider
                  • 2005
                  • 685

Zamieszczone przez -Piotr-
                  Wtedy mniej popsujemy, niż więcej naprawimy.

Komentarz

Pracuję...